Extra handen nodig?
Veel financieel administratief werk achter een beeldscherm is eenvoudig en terugkerend. Maar ook tijdrovend. En vaak komt het werk in pieken.
Zou het niet prettig zijn om extra handen te hebben die dit werk voor jou en jouw Finance collega's overnemen. Zo houd je meer tijd over voor werk dat echt je aandacht vraagt.
Wat levert Robotic Process Automation op?
Robotic Process Automation (RPA) biedt uitkomst. RPA staat voor software robots die informatie binnen en tussen business software (websites, ERP systemen, Office- en boekhoudprogramma's) kunnen ophalen, bewerken en invoeren. Net zoals een medewerker dit zou doen.
De software robots doen dit echter sneller en 24/7 als het werk daar om vraagt. Ze bieden bijvoorbeeld ondersteuning bij het ophalen van facturen bij leveranciers, het invoeren van wisselkoersen of het consolideren van gegevens voor de jaarafsluiting.
Hoe werkt Robotic Process Automation eigenlijk?
RPA is software waarmee verschillende programma's geconfigureerd kunnen worden. Ieder programma voert een taak uit. Op basis van tijd, op basis van condities, of handmatig getriggered.
Deze progragramma's kunnen interacteren met de user interface van business software, zoals een medewerker dit ook doet. Maar liever laten we deze programma's de user interface omzeilen.
In tegenstelling tot automatisering hoeft met Robotic Process Automation geen zwaar implementatietraject te worden gestart. Daarnaast is Robotic Process Automation zeer flexibel en dus makkelijk aan te passen.
Wie zijn er al geholpen met Robotic Process Automation?
(enkele voorbeelden)
Jan de Rijk Logistics
Het logistieke bedrijf met ruim 1.000 voertuigen en meer dan 2.000 internationale klanten laat zo’n 6% van alle orders door software robots verwerken.
Want de tussenkomst van menselijke medewerkers waarbij gegevens ‘overgeklopt’ moeten worden, verhoogt de kans op fouten. Lees verder
Vanderlande
Tot twee jaar geleden checkte de afdeling Finance 5x per dag de koers van de Russische roebel op internet en voerde dat in in de eigen systemen. Nu doet een software robot dat.
Het legde de basis voor een Centre of Excellence dat nu ook tal van andere afdelingen binnen het concern (6.500 medewerkers, € 1,5 miljard omzet) van software robots voorziet. Lees verder
Waarom Coforce?
Coforce is een onafhankelijk kennis- en implementatiepartner van verschillende RPA oplossingen en heeft ruime ruime ervaring met het robotiseren van uiteenlopende administratieve processen bij ondernemingen, instellingen en gemeenten.